BOŞANMA DAVASI NE KADAR SÜRER

Boşanma davalarının süresi ile ilgili olarak kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ancak süreyi etkileyen nedenleri saymak gerekirse bunlar:

1- Davanın görüldüğü mahkemenin iş yükü, çalışkanlığı ve tecrübesi. 2- Tarafların kendilerine düşen görevleri yerine getirmekteki başarısı (dilekçe ve delillerin zamanında ve eksiksiz olarak bildirilmesi). 3- Karşılık dava bulunup bulunmaması.

Olarak sıralanabilir. Bu görece objektif nedenler dışında taraflardan kaynaklanan subjektif nedenler de davanın uzun veya kısa sürmesini etkiler. Kimi zaman evlilik kağıt üzerinde kalmış olsa bile eşlerden biri diğerinin hayatını zorlaştırmak veya evlilik sonrasına ilişkin planlarını sekteye uğratmak için davayı uzatarak sonucun alınmasını geciktirecek taraf işlemleri yapabilir veya kendisine düşen yükümleri (tanıkları hazır etmek gibi) zamanında yerine getirmekten kaçınabilir.

Temyize Giden Boşanma Davaları Ne Kadar Sürer

Taraflar memnun olmadıkları kararlar aleyhinde öncelikle Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde İstinaf başvurusunda bulunmak zorundadır. İstinaf mahkemeleri uygulamasının yeni başladığı zamanlarda hızlı geri dönüşler olmuşsa da artık Bölge Adliye Mahkemeleri iş yükünün de arttığı gözlenmektedir.

Yeni usulde artık mahkeme kararları aleyhinde doğrudan temyiz başvurusunda mümkün değildir. Temyiz edilecek kararlar kanunda yazılı olup bunların dışındaki kararların temyiz başvurusuna konu edilerek Yargıtaya taşınması mümkün değildir.

Anlaşmalı Boşanma Davası Ne Kadar Sürer

Anlaşmalı boşanma davaları başvurduğunuz mahkemeye göre değişiklik arz etmekle birlikte yaklaşık olarak bir hafta veya en geç bir ay içinde sonuçlanır. Süreyle ilgili acil bir husus, örneğin yurt dışına çıkma veya taşınma gibi durumlar varsa avukatınız size daha kısa bir sürede davanın sonuçlanması için yardımcı olabilir.

Çekişmeli Boşanma Davası Ne Kadar Sürer

Dava açıldıktan sonra tarafların karşılıklı dilekçelerini sunması için gereken sürelerin geçmesi yaklaşık 45 ile 60 gün arasında sürebilir. İlk duruşma günü genellikle 2-3 ay sonrasına bırakılmaktadır. Takip eden duruşmalar için de 3-4 aylık aralıklarla duruşma günü verildiğinden 9-12 ay gibi bir sürede davanın sonuçlanmasını beklemek gerekir. Davanızın görüldüğü yere ve o yerdeki mahkemenin veya tarafların performansına göre de davanın süresi değişebilir. Boşanma davanızda süre yönünden ve hak yönünden kayba uğramamak adına Beylikdüzü Avukat Burak GÜN ile iletişim bilgilerinde yer alan telefon numarasını arayarak görüşme sağlayabilirsiniz.

Beylikdüzü avukat, beylikdüzü boşanma avukatı, beylikdüzü ceza avukatı, esenyurt boşanma avukatı, esenyurt avukat, icra avukatı, iş hukuku avukatı, beylikdüzü hukuk bürosu, beylikdüzü hukuk büroları, esenyurt hukuk büroları, beylikdüzü icra avukatı, büyükçekmece icra avukatı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir